0400 254 574
...hiekkapuhallusta
...korroosionestoa
...maalausta

Soodapuhallus

Tiiliseinä ennen soodapuhallusta

Soodapuhallus on hellävarainen puhallusmenetelmä vaurioille alttiiden pintojen puhdistukseen. Se irrottaa maalin, lian ja rasvan pintoja vahingoittamatta.

Soodapuhallus menetelmän käyttö

Soodapuhallus on hyvä työkohteissa joissa hiekkapuhallus ei tule kysymykseen rakenteisiin jäävän hiekan tai hiekkapölyn takia. Menetelmän käyttö nopeuttaa maalaustöiden pohjatöitä kohteissa ja sillä voidaan usein korvata neulahakkurointi tai käsinhionta. Pahoin likaantuneissa kohteissa voidaan tehdä esipuhdistus muilla menetelmillä ja viimeistely soodapuhalluksella.

Soodapuhallus on mahdollista toteuttaa joko veden kanssa märkäpuhalluksena tai pelkän paineilman kanssa kuivapuhalluksena.

Puhdistusmekanismi

Tiiliseinä puhalluksen jälkeen.

Soodakiteet ovat pehmeitä ja siksi soodapuhallus sopii myös kohteisiin joita hiekkapuhallus tai hiominen vahingoittaisi.

Soodakiteet räjähtävät osuessaan likaiseen pintaan ja tämä irrottaa lian. Puhallettaessa natriumvetykarbonaatti eli ruokasooda hajoaa natriumkarbonaatiksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi.

Soodapuhallus pehmeille materiaaleille

Menetelmällä voidaan puhdistaa kovasta puusta tehtyjä huonekaluja. Vaikka soodapuhallus sinänsä ei vahingoita pehmeitä materiaaleja, niin ne saattavat sotkeentua soodasta joten tekstiilit on syytä irrottaa ennen työn aloittamista. Tuote on puhdistettava soodan jäämistä puhalluksen jälkeen, mikäli se halutaan pinnoittaa uudelleen.

Soodan hellävaraisuudesta kertoo, että soodapuhallus on ollut hammaslääkäreiden käytössä hampaiden hoidossa jo vuosikymmeniä.

Käyttökohteita

Teollisuus: paperikoneiden kuivausryhmät, sähkömoottorit, laakerit
Rakennukset: tiilipinnat, hirsimökit, betoniseinät, graffitien hienovarainen poisto
Kulkuvälineet: puuveneet, lasikuituveneet, autot, alumiinivanteet
Muuta: huonekalut, lasit, porsliini
Hiekkapuhallus ja korroosionestomaalaus